GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Necibe Nalkıran Ortaokulu

May

Sınav takvimine ulaşmak için tıklayınız.

Nis

Mustafa Kemal Atatürk, "Türk Milletinin geleceği, bugünkü çocukların doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır" sözüyle çocuklarımıza olan güvenini ortaya koymuş ve ayrıca, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözleriyle de Milletimize olan güvenini çok net bir şekilde ifade etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı faaliyetleri doğrultusunda öncelikle Dilimizin Zenginlikleri panosu Mesnevi hikayeleri ve Mevlana konularıyla güncellendi. Mesnevi’den hikayeler ve Mevlana ile ilgili görseller, açıklama notları panoya asıldı.

2. Anlamını Bul etkinliği sınıflarda uygulandı. Oyunda kullanılan kelimeler proje kapsamında öğrenilenler arasından seçilerek öğrencilerin birçok kazanımla oynaması sağlandı.

3. Kelime Türetme etkinliği öğrencilere yaptırıldı. Bu etkinlikte öğrencilerin kelimelerin söylenişlerini de tekrar ederek son harflere uygun yeni kelime türetmeleri sağlandı.

4. Kare Bulmaca etkinliği için öğrenilen kelimelerden hareketle bir bulmaca hazırlanıp çoğaltılarak öğrencilerin çözmeleri sağlandı.

Mart ayı Dilimizin Zenginlikleri Projesi çalışmaları öğrenciler için oldukça faydalı oldu.

Öğrenciler etkinliklere aktif bir şekilde katılarak keyifli vakit geçirdiler.

Mrt

MEB tarafından yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)'na ait geçmiş yılların sorularına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Mrt

2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına Esas Derslere Ait Konu ve Kazanımlar Belirlenmiştir.

Kazanım tablosuna ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı

Ara

Mesleki rehberlik;lise tanıtımları kapsamında ve öğrencilerimizin motivasyonlarını yükseltmek amacıyla 8.sınıf öğrencilerimizle Vehbi Dinçerler Fen Lisesi´ni gezdik. Gezi sırasında öncelikle okul rehber öğretmeni tarafından okula giriş yüzdelik dilimi, okul dersleri, öğretmenleri, birimleri, olanakları, faaliyetleri, okulun fiziki şartları ve üniversite kazandırma oranları gibi konularda bilgiler verildi.

Geçen sene okulumuzdan mezun olup Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'ni kazanan Zehra EMAN; LGS süreci, okul hakkında bilgilendirme, ders çalışma yöntemleri gibi konularda konuşmalar yaparak öğrencilerimizi bilgilendirdi ve  ve öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırdı. Ardından öğrencilerimize okul içi birimleri gezdirilerek okul tanıtıldı.

Ara

Okul müdürümüz Ahmet YAŞAMALI, okul-öğretmen-veli üçgenindeki ailenin öneminden ve okulumuzda yapılan çalışmalar hakkında velilerimizi bilgilendirdi, velilerimizden gelen sorular cevaplandırıldı. Öğrencilerimizin akademik durumları hakkında branş öğretmenlerimiz bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Ayrıca 2020 yılında yapılacak olan LGS ile ilgili 8. sınıf öğrencilerimize LGS ve süreci tanıtmak, sınav sistemi, sınavda uygulanacak teknikler ve sınav kaygısını önleme adına okul rehber öğretmenimiz Muhammet Emre TOKGÖZ tarafından öğrencilerimize seminerler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 8. sınıf velilerimize LGS uygulama takvimi, sınav içeriği gibi sınav hakkında detaylı bilgiler ve öğrenci başarısında ailenin rolü konusunda seminer yapılarak, bu süreçte ailenin öneminden bahsedildi.

Seminer ve toplantılarımıza katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

5.sınıf öğrencilerimize yönelik, rehberlik servisi ve rehber öğretmenin tanıtımı yapıldı. Okul kuralları, sınıf kuralları ve öğrencilerimizden beklenen davranışlar açıklandı. 5.sınıflar için sınıf kuralları ile ilgili afiş hazırlandı ve sınıflara asıldı. Rehberlik Servisi Panosu'nda Okul Kuralları ile ilgili pano oluşturularak öğrencilerimize sunuldu. Ayrıca Okul TV'sinde Okul-Sınıf kuralları ile ilgili görseller yayınlandı.

May

8. sınıf velilerimize LGS uygulama takvimi, sınav içeriği, sınav bilgisi gibi sınav hakkında detaylı bilgiler ve öğrenci başarısında ailenin rolü konusunda bilgilendirmeler yapıldı, velilerimizden gelen sorular cevaplandırıldı ayrıca velilerimize LGS hakkında gerekli bilgileri içeren broşürler dağıtıldı.

Ayrıca 2019 yılında yapılacak olan LGS ile ilgili MEB tarafından kılavuzun açıklanmasıyla birlikte 8. sınıf öğrencilerimize LGS ve süreci tanıtmak, sınav sistemi, sınav kaygısını önleme adına okulumuz 8. sınıflarından sorumlu rehber öğretmen Muhammet Emre TOKGÖZ tarafından öğrencilerimize seminerler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca öğrencilerimizi sınava güdülemek amacıyla motivasyon sözleri içeren LGS 2019 Takvimi ve LGS hakkında ve LGS´ye çalışma konularını içeren pano oluşturulmuştur.

May

Mesleki rehberlik lise tanıtımları kapsamında 8.sınıf öğrencilerimizle Vehbi Dinçerler Fen Lisesi ve Gaziantep Anadolu Lisesi´ni gezdik. Gezi sırasında öncelikle okul rehber öğretmenleri tarafından okula giriş puanı, okul dersleri, öğretmenleri, birimleri, olanakları, sportif faaliyetleri, okulun fiziki şartları ve üniversite kazandırma oranları gibi konularda bilgiler verildi. Ayrıca ziyaret edilen okulların öğrencileri; okul hakkında bilgilendirme, ders çalışma yöntemleri gibi konularda konuşmalar yaptılar ve öğrencilerimizden gelen soruları cevaplandırdılar. Ardından öğrencilerimize okul içi kütüphane, derslikler, laboratuvar, spor salonu ve kantin gibi diğer birimleri gezdirilerek okullar tanıtıldı.

Okulumuzu misafir eden okullarımızın rehber öğretmenlerine teşekkür ederiz.